40. Filmszemle fődíjasai

2009.02.07. 18:12

A Mom Park-ban tartott legnagyobb magyar filmes díjátadó mint mindig, szintén rekordnézzetséggel növelte a preztist. Hazai hírességekből hiány nem volt, külföldiek közül max Vincent Cassel ugrott be Görög Zitáért. A filmszemlén idén is csupa ínyenckedésre való film várta nézőit, illetve Pálfy György megint tarolt.

A szemle fődíját Mátyássy Áron filmje Az utolsó idők vitte haza. A film egy testvérpár tragédiájáról szól, mikor az idősebbiket, az értelmi fogyatékos Esztert megerőszakolják a közeli erdőben, és utána szótlansága végleg meggátolja a valódi történet elmagyarázását. Iván ezután magára marad, de csak most kezdi el saját nyomozását...
A legjobb közönség film ahogy várható volt a Valami Amerika 2 lett, míg az elsőfilmes rendezők filmjei közül Az intim fejlövés és a Papírrepülők nyert holtversenyben. Pálfy György Nem vagyok a barátod című filmje volt a legnépszerűbb az este több mint 2 ezer nézővel.

Többi díjazott itt:www.magyarfilmszemle.hu/Hirek/A-40.-Magyar-Filmszemle-dijazottjai.html

A bejegyzés trackback címe:

https://freezer.blog.hu/api/trackback/id/tr31928789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása