4th: Heath Ledger mint Joker

2009.02.01. 18:06

Hát persze, hogy... Tudom mekkora közfelháborodás lett volna, ha nem írjuk fel, és még így is éghet a bőrünk, hogy miért nem az első helyre tettük be. Nos, a válasz egyszerű: nem a színészi tehetséget osztályoztuk. Azért a 4. is szép hely, Heath Ledger nevén sem ejtettünk csorbát. A Dark Knightban emellett nem a gyilkolászásra helyezték a hangsúlyt a karakter kivitelezésénél, hanem az ok-okozat hiányára, és az emberi erkölcs instabilitására. Ezért lett Joker karaktere filmtörténelmileg egyedülálló. Eposzokat lehetne írni erről az alakításról, de ettől most mindenkit megkímélek. Aki még nem látta aa filmet (ha van olyan), akkor az a Batman Beginsszel kezdje.

 

"Az utolsó pillanatban az emberek felfedik valódi énjüket. Bizonyos szempontból jobban ismerem a barátait, mint maga valaha is."

 

Film: The Dark Knight

A bejegyzés trackback címe:

https://freezer.blog.hu/api/trackback/id/tr17916492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása