Watchmen

2008.11.17. 21:18

Már nagyon várjuk, már nagyon kell, de még olyan messze van. Miről is beszélek? Hát a Watchmenről. Ha még nem kaptunk elég képregényadaptációt, akkor ez most mindent be fog pótolni. Lehet visszafelé számolni a napokat. Lássuk mit érdemes tudni róla:

Maga a képregénysorozat 12 részes, és több mint 20 éves múltra tekint vissza. Alan Moore, mint író, Dave Gibbons, mint rajzoló munkálkodott rajta. A Watchmen az egyetlen képregény, amely magának tudhatja a Hugo-díjat, sőt, a Time-magazin 2005-ös top 100 legjobb angol nyelvű irodalmi mű listájára is felkerült. Így már csak idő kérdése volt, hogy valaki a megfilmesítésére vállakozzon. És ez a valaki Zack Snyder lett. Hogy jó ötlet volt-e a 300 rendezőjére bízni ezt a munkát, ez csak a premier napján derül ki. Mindenesetre ha legalább olyan jó hangulatot fog varázsolni, akkor már megérte. És a képeket nézegetve biztos vagyok benne, hogy a látványvilággal nem lesz baj. A színészi felhozatalra sem lesz panasz, pl. Jeffrey Dean Morgan vagy Carla Gugino is megmutaja, milyen jól mozognak egy fantasy filmben.

Nézzük meg egy kicsit közelebbről a történetet is: 1985-öt írunk egy alternatív Amerikában, ahol a szuperhősök a mindennapok sűrűjébe vesznek, problémákkal küzdenek, bűnbe esnek. Őrzőknek is hívjuk őket, ők vigyáznak ránk, hétköznapi emberekre. És ha már 85, meg kell említeni a Szovjetuniót is. Az két nagyhatalom közti feszültséget mérendő, létrehozzák a "Végitélet Óráját", mely jellegzetesen mindig éjfél előtt öt percen áll. Állandó a nukleáris atomháborútol való fenyegetettség. Kellenek, akik fenntartják az egyensúlyt. Ám mi van akkor, ha maguk az Őrzők közti egyensúly is felborul. Összeesküvések leleplezése, a jövő instabilitása, a szuperhősök közti konfliktus teszi ezt a képregényt, és remélhetőleg a filmet felejthetetlenné és egyedivé. És persze a mindenki  által ismert mondat: "WHO WATCHES THE WATCHMEN?"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trailerek: movies.yahoo.com/feature/watchmen.html                            
Trailer(QuickTime)

Amerikai mozibemutató: 2009. március 6.
Magyar mozibemutató: 2009. március 5.(?)

A bejegyzés trackback címe:

https://freezer.blog.hu/api/trackback/id/tr49774446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krump-Lee 2008.11.19. 19:44:30

a magyar bemutató előbb lesz mint az amerikai?
süti beállítások módosítása