Moziest

2009.01.25. 17:29

Ismét megtartottuk szerkesztőtársammal a már lassan hagyománnyá váló mozinapot, ami azt hiszem nekem jobban sikerült, mint Hostelnek. Még a számomra legrosszab filmre se tudtam azt mondani, hogy nézhetetlen. Most ezt, és egy kivételes vígjátékot fogok részletezni;

 

Revolutionary Road

Nyitófilmként tettük be, és azt kell hogy mondjam, gyenge kezdés volt. Egész jól indul, megpróbálnak egy-két viccesebb szituációt is belevinni a filmbe. Az ember már-már kezdi felvenni a film ritmusát, amikor hirtelen ráeszmél, hogy ez a film halva született. Az események kimerülnek abban, hogy beszélnek, beszélnek, és néha félrekúrnak. Néha a néző görcsösen nézheti óráját, és elégedetlenséggel konstatálhatja, hogy még csak kb fél óra telt el, holott mintha két napja menne a film. Az alapsztori  (amely megérdemelt volna egy normálisabb forgatókönyvet) az első óra végére már értelmét veszti, és felváltja egy házassági dráma. Vagy valami hasonló. Az autista matematikus megjelenése már kész felüdülés volt. Hogy azért jót is mondjak: Sam Mendes ért a befejezésekhez, és a lezáró jelenet valóban jóra sikeredett. A zenék is mind testreszabottak, de már sokat nem tudnak a filmen segíteni.
Azért azt az 1000 Forintot nem bánom, egyszer meg lehetett nézni.


Yes Man

Két komolyabb film köztött tökéletes kikapcsolódás volt. Jim Carrey megint adott valamit a vígjátékokhoz, és újra tudatta velünk: nem halt meg, csak vegetált. Szinte mindenét összeszedte ahhoz, hogy a moziközönség feküdjön a röhögéstől. Finoman szólva is a film teljes mértékben betöltötte a funkcióját. Noha Peyton Reednek sikerült ráhúznia a jól bejáratott amerikai vígjátéksablont erre a filmre is, azért tudott újat mutatni és ez becsülendő. Emellett a napunk egyik fénypontja is volt. Korábban már írtam róla, és ott elég óvatosan fogalmaztam, de mostmár tényleg bátran mondom: Jim utánozhatatlan. Nem mellesleg a héten zz a film hozta a legtöbb bevételt, megelőzve a Valami Amerika 2-t. Két szóval isten film. A Harry Potteres részen ledőltem a moziszékből is.

 

Hostel meg jól be fog engem oltani, mert tetszett nekem az Ausztrália. De erről majd ő nyilatkozik bővebben. És egy nagy meglepetést, illetve kellemes csalódást is tartogat.

A bejegyzés trackback címe:

https://freezer.blog.hu/api/trackback/id/tr59901531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása