Amikor megállt a szívem

2008.12.24. 21:59

Kedves barátom Drafterrel egy szép kis hétfőt töltöttünk Budapest szívének egyik plázájában. Ne essék félreértés, nem egy összenőt rózsaszín ikerpólóban vándoroltunk lenyalt freszkóval boltokon keresztül, hanem ellátogattunk a mozis részleghez ahol egyből 4 filmre váltottunk belépő jegyet. Nem fogom húzni a dolgot, igazából egy filmről szeretnék részletesebben írni. Ez a film pedig a címből is utalhattatok rá, Keanu Reeves legújabb degenerált ufo asztronauta faszsága: Amikor megállt a föld, igazából sok szót nem érdemel, de én mégis megteszem, hogy írjak róla pár szép sort. Közös megegyezés alapján szerkesztő társammal arra jutottunk, hogy rám vár a hálás feladat miszerint negatív kritikával illesem ezt a filmet. Kezdjük ott,hogy antiszociált főhősünk egyszer csak hipp-hopp megjelenik a föld nevű bolygón egy kurva nagy prosztatához hasonlítható üveggömbel, amit természetesen egy atombombával se lehetne visszaküldeni a világűrbe. Miért jött? Hogy megoldjon egy kis problémát, nemes egyszerűséggel kiszeretné írtani az emberiséget, hogy a Föld ne puszuljon el miattunk az elkövetkező időbe. De ilyenkor kell a zseniális forgatókönyírónak bedobni egy szupercsajt Jennifer Conelly személyébe aki végig csak annyit hajtogat "Kérlek Ne ölj meg minket, megjavulunk"... Persze ettől a mi kis kőszívű ET imázsunk egyből fogja magát és változtat egy picit a véleményén. Kb így néz ki a dolog: "hö, hát ez a csaj mondhat valamit... Akkor védjük meg lesz*rom, ha már itt vagyok" De előjőn a kérdés: Most akkor csak szopatni jött ide az embereket a világvége elméletével, mert igazából erre  hajaz az egész film. Itt van egy normális humán nő 1 mondatos elméletével meggyőzi,hogy minek... Megjavulunk... Már ezzel a történet vezetéssel volt bajom, de legfőképp a mellék ággakkal. Van itt egy kis cuki afroamerikai kissrác, akit kurvára bűn volt berakni a filmbe, mert minek? Hogy ő is egy mondattal megmondja a frankót? "Anyu... öljük meg, apa is ezt tette volna" És akkor mivan? Mért kell ezt 6-szor a fülünkbe rágni? Örültem volna ha a végén a kissrác űrbe kibocsátása zálogában hagyta volna meg az emberiséget a kipusztulástól. Robocop is egy gyenge animációval lett megjelenítve. Párbeszédek nem voltak eltalálva, helyzet-szituációs poénok se ütöttek, hiába akarták. Viszont van 1-2 pozitív élmény is, nem sok, de van. A végén az acél bogarak tetszettek, és a film legeslegvége. Több poént nem lövök le. Végszóval ha jó remake-et akarsz ne ezt válaszd. Jó indulattal 6/10

 

Hogy a többi 3 filmről is írjak egy pár sort: Vicky Cristinia Barcelona ha egy kicsit lenéztek az oldalon látjátok a filmről tett jól leírt véleményt. Szószerint egyettértek. Body of Lies (Hazugságok Hálója) Jó volt egy kis kellemes meglepetés, legvégül Quantum csendje nem volt rossz, de inkább húz már az egész egy jó akció-, mint Bond filmhez. Daniel Craig és Olga Kurylenko jó választás nagyon.

A bejegyzés trackback címe:

https://freezer.blog.hu/api/trackback/id/tr88840442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csicska 1 2008.12.27. 19:01:14

Engem már a film megjelenése sem fogott meg így még jobban lemondok arról hogy megnézzem. Olyan mint a Függetlenség napja. A néger nem kell bele, de betették világbékét csinálni. Vagy a Világok harca. Ha azok a lények le akarták volna igázni az emberiséget azt 1.36 perc, vagy kevesebb alatt megtették volna.
Ennyit a szuper amerikai filmek íróiról.

memphiS 2008.12.27. 21:42:27

höhö, de ki ülne be egy másfél perces filmre? XD

Csicska 1 2008.12.29. 11:01:09

Ha ugyan úgy 990 a jegy senki, de ha rövidfilmet készítenének belőle akkor én szívesen megnézném

memphiS 2008.12.29. 19:55:21

@Dudi 1325: majd mi leforgatjuk :) még oscart is nyerhetünk vele
süti beállítások módosítása